Preventie

Wat is preventie?

Er zijn twee soorten preventie. Proactieve preventie om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen heet primaire preventie. Preventie naar aanleiding van een lichte vorm van grensoverschrijdend gedrag heet secundaire preventie. Het doel van preventie is het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, het vergroten van de bewustwording van seksueel gezond gedrag en het signaleren en verwijzen bij vermoedens.

Doel van preventie

Bij preventie is het de bedoeling dat ongewenst seksueel gedrag van te voren herkend wordt. Wij willen dit realiseren met de volgende doelen: het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag/seksueel misbruik, vergroten van de bewustwording van seksueel gezond gedrag en van seksueel grensoverschrijdend gedrag en het signaleren of verwijzen bij vermoedens van bijzonder seksueel gedrag.

Aansluitende programma's

Plegerhulp biedt een aantal informatie verstrek mogelijkheden aan om preventie effectief in te kunnen zetten.

  • Consultatie
  • (Jongeren)spreekuur
  • Trainingen: empowerment programma's en trainingen gericht op inzicht, wensen, grenzen, psycho-educatie, seksuele voorlichting en weerbaarheid
  • Aanbod specifieke thema's zoals omgaan met sociale media, sexting, lover-boy's en grooming
  • Individueel traject gericht op voorlichting en psycho-educatie

Route

Op basis van de vraag wordt een passend programma gezocht, één van de onderstaande organisatie's draagt zorg voor de uitvoering.

Relevante organisaties

Behoefte aan Plegerhulp?

Bekend met een situatie waar seksueel grensoverschrijdend gedrag dreigt of heeft plaatsgevonden? Plegerhulp is er om hulp te bieden!
Neem contact met ons op

Onze Partners

De organisaties achter Plegerhulp